Over

Over

Welkom bij Hostervaringen, een website met uitgebreide reviews van hosting bedrijven, en ervaringen van gebruikers in de vorm van bijdragen, reacties en forum discussies. Hier is tevens een blog te vinden met veel informatie voor gebruikers van web hosting, reseller hosting, dedicated server en virtual private server (VPS) hosting. Daarnaast hebben wij veel kennis in huis met betrekking tot e-commerce oplossingen, cloud hosting, en het optimaliseren van content management systemen zoals WordPress.

De juiste hostingprovider kiezen

Het is belangrijk om de verschillende diensten van diverse hosting providers goed te vergelijken voordat je een keuze maakt. Er bestaan behoorlijke prijsverschillen bij verschillende aanbieders, en dit komt niet alleen omdat je voor kwaliteit betaalt, maar ook voor een zekere mate van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en service level van support.

Webhosting Vergelijken

Op deze site kun je de beste Nederlandse en internationale hostingproviders vergelijken op prijs, technische specificaties, betrouwbaarheid, snelheid en andere factoren zodat je altijd goed geïnformeerd bent bij het kiezen van de juiste hosting provider.

Denk bijvoorbeeld aan het aantal websites dat je verwacht te gaan hosten bij de provider. Bepaal hoeveel schijfruimte nodig is voor elke website. De meeste web hosting pakketten beschikken over een opslagcapaciteit variërend van 1GB tot 500GB. SSD schijfruimte wordt tegenwoordig steeds vaker aangeboden, meestal met wat minder ruimte beschikbaar of iets hogere prijzen, echter de laadtijden van websites verbeteren er aanzienlijk mee.

Domeinnaam Registratie

Veel hosters bieden standaard gratis domeinregistratie bij een hostingpakket, maar het kan zijn dat alleen het eerste jaar gratis is. Andere providers bieden geen gratis domein bij een pakket, maar zijn dan weer goedkoper wat betreft afzonderlijke registratie en de verlening van domeinnamen. Bestudeer de hosting plannen daarom altijd zorgvuldig om te voorkomen dat je teveel betaalt voor onnodige functies.

Contact met de redactie
Indien u contact wilt opnemen met de redactie voor vragen of opmerkingen kunt u altijd een bericht sturen met het contactformulier. Wij geven u dan zo spoedig mogelijk antwoord.