Versio Webhosting, Reseller Hosting en Cloudbox VPS

Versio Webhosting, Reseller Hosting en Cloudbox VPS

Wij hebben een aantal producten van het hostingbedrijf Versio uitvoerig getest, en hebben de reslutaten verwerkt in deze review van Versio’s webhosting pakketten, de Reseller hosting en de Cloudbox VPS van Versio. We zijn tot de conclusie gekomen dat Versio een betaalbare en kwalitatief goede webhosting omgeving bieden voor zowel kleinschalige oplossingen als grotere projecten.

versio

Over Versio

Versio bestaat deze maand precies zes jaar. Het bedrijf gevestigd in Leeuwarden werd opgericht in 2008, en biedt naast hostingoplossingen ook domeinnaam registratie en SSL certificaten. Door de eerder genoemde prijs-kwaliteitverhouding heeft Versio de afgelopen jaren veel waardering opgebouwd bij haar klanten, en dat is te zien op sites als Trustpilot, ISPGids en Webhosters waar duizenden positieve recensies zijn geplaatst door klanten. Onlangs heeft Versio haar 65.000ste klant mogen verwelkomen en de 300.000e domeinnaam mogen registreren.

Versio Webhosting Pakketten

In Nederland is Versio momenteel een van de grootste webhosting aanbieders. De pakketten zijn zeer voordelig geprijsd, en de kwaliteit is prima. Versio gebruikt DirectAdmin als hosting administratiepaneel voor klanten. Dit is een makkelijk te gebruiken interface voor het beheren van al je domeinen die je op je account host. Het bevat Installatron waarmee je scripts kunt installeren en backups kunt maken van je installaties. De pakketten starten vanaf 50 cent per maand. Betaalmogelijkheden zijn o.a. iDeal, Paypal, Visa en Mastercard. Accounts worden in de meeste gevallen automatisch na betaling geactiveerd, je kunt dus direct gebruik maken van de hostingdiensten.

Starter NL Zilver NL Groot NL
Schijfruimte 1500 MB 7500 MB 15000 MB
Dataverkeer 20 GB 100 GB 200 GB
Domeinen hosten 25 50 100
Subdomeinen Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt
Controlepaneel
directadmin directadmin directadmin
Installatron ja ja ja
Google Adwords coupon coupon coupon 75 euro coupon 75 euro
Maandelijks €0,50 EUR €2,25 EUR €3,99 EUR

Zoals je ziet is het niet verwonderlijk dat Versio in zes jaar uitgegroeid is tot een van de grootste aanbieders van webhosting, de prijs-kwaliteitverhouding behoort tot de beste in Nederland. Er zijn zes verschillende webhosting pakketten beschikbaar: Starter, Zilver, Groot, Expert, Platinum en Giga. De starter pakketten zijn goedkoop en kunnen een beperkt aantal domein namen hosten. Met de Expert, Platimun of Giga pakketten kun je onbeperkt domeinen hosten, en loopt de schijfruimte op tot 200000MB en het dataverkeer tot 3000GB.

directadmin controlepaneel

Versio Reseller Hosting

Met reseller hosting heb je meer controle over je hosting, en kun je meerdere gebruikersaccounts aanmaken. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld hosting aan te bieden aan je klanten, of deze te beheren. De reseller dienst is 100% white label, dat wil zeggen dat wanneer je gebruikersaccounts aanmaakt voor je eigen klanten dat zij nooit een verwijzing naar Versio te zien zullen krijgen. Dit is de ideale oplossing voor veel bedrijven, kleine en groot, omdat de systemen van Versio goed schaalbaar zijn om aan alle eisen te voldoen.

Mini NL Real NL Online NL
Schijfruimte 1500 MB 15000 MB 15000 MB
Dataverkeer 20 GB 200 GB 200 GB
Aantal Gebruikers 25 100 200
Domeinen Hosten 25 100 200
Controlepaneel directadmin directadmin directadmin
Installatron ja ja ja
coupon 75 coupon 75 euro coupon 75 euro
Maandelijks €0,99 EUR €4,00 EUR €5,49 EUR

Het reseller platform van Versio is zeer geavanceerd, alle servers staan in een high availability cloud, met gevolg dat er hogere snelheden en een betere uptime kan worden gegarandeerd. Als er een server uitvalt dan wordt deze automatisch opgevangen zonder dat er downtime is. Alle data is opgeslagen op een volledig redundante SAN, uitgerust met RAID-60 schijfconfiguratie. Verder zijn de servers voorzien van workload balancing waardoor automatisch het nodige vermogen wordt gegeven aan een server.

Cloudbox VPS

De geavanceerde Cloudbox VPS technologie van Versio biedt een uniek product dat ongelofelijk schaalbaar is. Maak één of meerdere virtuele servers aan of vergroot je bestaande virtuele server door extra Cloudboxes toe te voegen en je krijgt direct beschikking over meer RAM, harde schijf en CPU cores. Bepaal altijd zelf hoe groot je iedere cloudbox maakt en welk besturingssysteem je installeert.

Cloudbox VPS

Er zijn voor iedere virtuele server meer dan 100 kant-en-klare templates beschikbaar om in één klik een besturingssysteem te installeren. Er is ruime keuze uit bijvoorbeeld CentOS, Ubuntu, Debian, Red Hat Enterprise Linux, Windows Server 2008 (€5 EUR per maand) en Windows Server 2012 (€7,50 EUR per maand). Voor de couldbox VPS kun je in het klantenpaneel eenvoudig licenties aanschaffen voor DirectAdmin (€50 EUR éénmalig).

Versio Beoordeling

Versio is een snel groeiend, innovatief en dynamisch bedrijf dat kwalitatief goede producten tegen een lage prijs weet aan te bieden. Webhosting is al verkrijgbaar vanaf slechts 50 cent per maand, en er zijn uitstekende reseller mogelijkheden voor grote en kleine bedrijven. Daarnaast biedt de geavanceerde Cloudbox technologie hoogwaardige virtuele server oplossingen.

Helpdesk en ondersteuning
Er is een uitgebreide database van artikelen beschikbaar waarmee de meest voorkomende en veelgestelde vragen worden toegelicht. Daarnaast zijn er video tutorials beschikbaar die je op weg helpen met instellen van e-mail accounts en MySQL met DirectAdmin. Ook is er een uitgebreid forum voor klanten waar ervaren gebruikers graag helpen met het beantwoorden van vragen. De ervaren medewerkers van de helpdesk zijn beschikbaar om live mee te chatten, en reageren snel op tickets, zelfs nog na middernacht. Tickets worden gegarandeerd binnen één werkdag beantwoord.

Eindoordeel Versio: Uitstekende prijs/kwaliteits verhouding

Eén gedachte over “Versio Webhosting, Reseller Hosting en Cloudbox VPS

Geef een reactie